Baking gear | In de box |
Oven (verwarm alvast voor op 180Co) | Cacao |
Beslagkom | Pecannoten |
Grote kom (voor op kokend water) | Olijfolie (90gram) |
Spatel | Chocoladedruppels |
Garde | Kristalsuiker |
Zeef | Bruine basterdsuiker |
Weegschaal | Bakvorm |
Kleine koekenpan | 2x bakpapier |
We bruneren noten voor we ze in het product verwerken. Door de hitte wordt de smaak van de noten versterkt en worden ze knapperiger. We doen dit altijd in een droge pan zonder olie of boter om de smaak van de noten zo puur mogelijk te laten. We doen dit bijvoorbeeld ook met amandelen.
volgende stapDoor deze stoffen te mixen voordat we de bloem toevoegen voorkomen we klontjes en zorgen we voor een gladde mix.
volgende stapDoor de bloem te zeven zorgen we wederom dat er geen klontjes ontstaan. Als we dit niet doen, lopen we het risico op droge brokken brownie en daar zit niemand op te wachten. In de bakkerij wegen we altijd, ook vloeistoffen. Dat doen we om 100% zeker te weten dat we met gelijke maten werken. De ene maatbeker kan namelijk best iets afwijken van de andere
volgende stapVulling voegen we altijd als laatste toe aan ons beslag om te zorgen dat deze in takt blijft.
volgende stapAu bain marie smelten doen we om te voorkomen dat de chocolade verbrandt. Vul een kleine steelpan met water en breng dit aan de kook. Doe vervolgens de chocolade in een kom die tegen kokend water kan. Het is heel belangrijk dat de kom vet- en vochtvrij is, anders verliest de chocolade zijn glans. Haal de pan van de hittebron om te voorkomen dat de temperatuur blijft stijgen en plaats de kom op de pan. Roer met de spatel de chocolade door de kom en blijf roeren te de chocolade helemaal gesmolten is. Je kunt ook water koken met de waterkoker en dit vervolgens in een pan/kom gieten.
volgende stapOm mooie snippers te maken willen we dat de chocolade gelijkmatig wordt verdeeld. Smeer de chocolade van binnen naar buiten om een egale laag te creëren.
volgende stapProbeer te vermijden dat je de snipper aanraakt. Doordat de chocolade erg dun is, zal het snel smelten. Daarom is het ook belangrijk dat de taart goed is afgekoeld.
volgende stapOm de poedersuiker gelijkmatig te verdelen gebruiken we een zeef. Leg deze op een bord en vul met poedersuiker. Pak de zeef op een geef lichte tikjes op de zeef om de poedersuiker te kunnen strooien.
volgende stap