Baking gear | In de box |
Oven (verwarm alvast voor op 180Co) | Bloem |
Mengkom | Volkoren bloem |
Weegschaal | Suiker |
Mengkom bestemd tegen kokend water | Bakpoeder |
Pan met kokend water | Zout |
Spatel | Walnoten |
Snijplank | Rozijnen |
Scherp mes | Kaneel |
Deegroller of wijnfles | Witt chocolade |
Pure chocolade | |
Geschaafde amandelen |
We bruneren noten voor we ze in het product verwerken. Door de hitte wordt de smaak van de noten versterkt en worden ze knapperiger. We doen dit altijd in een droge pan zonder olie of boter om de smaak van de noten zo puur mogelijk te laten.
Volgende stapJe kunt de wortel het beste eerst in stukken van 3cm snijden. Vervolgens maak je hier dikke plakken van die je op elkaar legt om er vierkante reepjes van te kunnen snijden.
Volgende stapIn de bakkerij wegen we altijd, ook vloeistoffen. Het water is zwaarder dan de olie. Daardoor is gewicht (gr) een accuratere mantier van meten dan inhoud (ml).
Volgende stapVulling voegen we altijd als laatste toe aan ons beslag om te zorgen dat deze in takt blijft.
Volgende stapAu bain marie smelten doen we om te voorkomen dat de topping verbrandt. Vul een kleine steelpan met water en breng dit aan de kook. Doe vervolgens de topping in een kom die tegen kokend water kan. Het is heel belangrijk dat de kom vet- en vochtvrij is, anders verliest de topping haar glans. Haal de pan van de hittebron om te voorkomen dat de temperatuur blijft stijgen en plaats de kom op de pan. Roer met de spatel de topping door de kom en blijf roeren te de topping helemaal gesmolten is. Je kunt ook water koken met de waterkoker en dit vervolgens in een pan/kom gieten. We voegen olijfolie toe aan de chocolade om te zorgen dat deze soepel blijft. Verdeel 90% van de witte chocolade over de taart.
Volgende stapAu bain marie smelten doen we om te voorkomen dat de topping verbrandt. Vul een kleine steelpan met water en breng dit aan de kook. Doe vervolgens de topping in een kom die tegen kokend water kan. Het is heel belangrijk dat de kom vet- en vochtvrij is, anders verliest de topping haar glans. Haal de pan van de hittebron om te voorkomen dat de temperatuur blijft stijgen en plaats de kom op de pan. Roer met de spatel de topping door de kom en blijf roeren te de topping helemaal gesmolten is.
Volgende stap